OPLEIDING – 5 DAGEN

INSTRUCTEUR ATTACK CELL LEVEL 1

De vijfdaagse opleiding Instructeur Attack Cell level 1 biedt de basiskennis en basisvaardigheden die docenten en instructeurs op het gebied van gebouwbrandbestrijding nodig hebben. Na deze cursus kunt u theorielessen over brandontwikkeling en brandbestrijding in de opleiding of bijscholing van manschappen verzorgen. Ook kunt u eenvoudige praktijklessen en oefeningen met een Attack Cell verzorgen.

INSTRUCTEUR ATTACK CELL LEVEL 1

OVER DEZE OPLEIDING

Voor wie is deze opleiding?

U bent gediplomeerd brandweerdocent of -instructeur en u heeft aantoonbare kennis en vaardigheden op het gebied van gebouwbrandbestrijding, op het niveau van ten minste Manschap a. Ook kunt u uw medische geschiktheid voor de opleiding aantonen. Ongeveer twee weken voor aanvang van de opleiding neemt u deel aan een introductiebijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst wordt uw voorbereid op de trainingsweek waarbij ingezoomd wordt op het gebruik van het lesmateriaal voor deze cursus. Samen met de docent loopt u door het werkboek heen en krijgt u alle bijbehorende materialen uitgereikt die nodig zijn tijdens deze cursus.

Wat leert u?

Door deel te nemen aan de opleiding Instructeur Attack Cell level 1 maakt u zowel met uw kennis als met uw vaardigheden een flinke actualisatie- en verdiepingsslag. Na deze opleiding weet u niet alleen wat manschappen van gebouwbrandbestrijding moeten weten, maar staat u voldoende boven deze leerstof om er zelf les over te kunnen geven. Ook kunt u zelf praktijkoefeningen in een Attack Cell voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Hierbij maakt u gebruik van scenario’s die door het CFBT-netwerk speciaal voor deze containers zijn ontwikkeld.

Informatie over deze dag

In het intensieve vijfdaagse programma maakt u kennis met de theorie ėn praktijk van branddynamica, straalpijpvoering, oefen(bege)leiding en vakdidactiek.
Elk onderwerp wordt eerst met behulp van onderwijsleergesprekken, casuïstiek en andere activerende werkvormen ingeleid en daarna in de praktijk beoefend. U verdiept hierbij uw vakinhoudelijke kennis en vaardigheden op het gebied van het verkennen en bestrijden van gebouwbranden.
U krijgt volop de gelegenheid om het geleerde ook in uw rol als docent of instructeur toe te passen. Tijdens de afsluitende vijfde opleidingsdag presenteert u met enkele collega-deelnemers een eindopdracht, oefent u nog een keer met de Attack Cell en reflecteert u op het leerproces.

Instructeur Attack Cell level 1

Wilt u meer informatie over de opleiding Instructeur Attack Cell level 1? Neem vrijblijvend contact met ons op.

CFBT-NL B.V.
Rozenstraat 62
3905 BP Veenendaal
The Netherlands

+31 (0)85 1301797
info@cfbt-nl.com
www.cfbt-nl.com

CFBT-NL B.V.
Rozenstraat 62
3905 BP Veenendaal
The Netherlands

Bel of mail ons

+31 (0)85 1301797
info@cfbt-nl.com