OPLEIDING – 6 DAGEN

Instructeur Attackcell

Vanuit de landelijke ontwikkeling (o.a.manschap A 2.0 en de basisprincipes voor brandbestrijding) heeft CFBT-NL de opleiding geheel herzien. De bestaande levels zijn verdwenen en de gehele opleiding omvat nu 6 dagen waarin theorie, gebaseerd op de basisprincipes voor brandbestrijding, gecombineerd wordt met het aanleren van 6 praktijkoefeningen in de attackcell met betrekking tot brandverloop (3 oefeningen) en de offensieve binneninzet (eveneens 3 oefeningen)
Je wordt als instructeur in de theorie op het juiste kennisniveau gebracht waardoor je in staat bent om de manschap in opleiding, niet alleen te begeleiden naar het examen maar vooral ook klaar te maken voor de praktijk op de auto. Ook wordt je op niveau gebracht om binnen “vakbekwaamblijven” de collega’s bij te scholen.

Deze cursus  biedt de basiskennis en basisvaardigheden die docenten en instructeurs op het gebied van gebouwbrandbestrijding nodig hebben. In een uitdagende theorie sessie met geheel nieuwe practica en verschillende lesvormen wordt u uitgedaagd de brand in gebouwen te gaan begrijpen.

In de praktijk wordt een route aangeleerd om de manschappen vaardig te maken met de juiste, offensieve binnen inzet technieken. Vanaf brandverloop tot in team verband oprukken naar de brandhaard en deze vakkundig bestrijden maken het pallet compleet.  Na deze cursus kunt u theorie over brandontwikkeling en brandbestrijding in de opleiding of bijscholing van manschappen verzorgen. Ook kunt u de  benodigde praktijkoefeningen met o.a. een Attack Cell verzorgen.

INSTRUCTEUR BRAND (vakbekwaam worden)

OVER DEZE OPLEIDING

Voor wie is deze opleiding?

U bent gediplomeerd brandweermedewerker van ten minste Manschap a. Ook kunt u uw medische geschiktheid voor de opleiding aantonen. Ongeveer twee weken voor aanvang van de opleiding neemt u deel aan een introductiebijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst wordt uw voorbereid op de trainingsweek waarbij ingezoomd wordt op het gebruik van het lesmateriaal voor deze cursus. Samen met de docent loopt u door het werkboek heen en krijgt u alle bijbehorende materialen uitgereikt die nodig zijn tijdens deze cursus.

Wat leert u?

Door deel te nemen aan de opleiding Instructeur Attackcell maakt u zowel met uw kennis als met uw vaardigheden een flinke actualisatie- en verdiepingsslag. Na deze opleiding weet u niet alleen wat manschappen van gebouwbrandbestrijding moeten weten, maar staat u voldoende boven deze leerstof om er zelfstandig les te kunnen geven. Ook kunt u zelf praktijkoefeningen in een Attack Cell voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Hierbij maakt u gebruik van scenario’s die door het CFBT-netwerk speciaal voor deze opstelling zijn ontwikkeld.

Informatie over deze trainingsweek,

In het intensieve zesdaags programma maakt u kennis met de theorie ėn praktijk van branddynamica, straalpijpvoering, oefen(bege)leiding en vakdidactiek.
Elk onderwerp wordt eerst met behulp van onderwijsleergesprekken, practica, casuïstiek en andere activerende werkvormen ingeleid en daarna in de praktijk beoefend. U verdiept hierbij uw vakinhoudelijke kennis en vaardigheden op het gebied van het verkennen en bestrijden van gebouwbranden.
U krijgt volop de gelegenheid om het geleerde ook in uw rol als instructeur toe te passen. Tijdens de afsluitende zesde opleidingsdag presenteert u met enkele collega-deelnemers een eindopdracht, doet u een eindoefening en reflecteert u op het leerproces.

Instructeur Brand (vakbekwaam worden)

Wilt u meer informatie over de opleiding Instructeur Attack Cell ? Neem vrijblijvend contact met ons op.

CFBT-NL B.V.
Broekboomstraat 5
7131 DT Lichtenvoorde
The Netherlands

+31 (0)85 1301797
info@cfbt-nl.com
www.cfbt-nl.com

CFBT-NL B.V.
Broekboomstraat 5
7131 DT Lichtenvoorde
The Netherlands

Bel of mail ons

+31 (0)85 1301797
info@cfbt-nl.com