Nu helemaal vernieuwd

4-daagse Instructeur Brand

IN HET KORT

Deze opleiding is bedoeld voor instructeurs die algemene kennis op het vakgebied willen vergroten zonder dat zij specifiek een ‚Äúcontainer‚ÄĚ instructeur worden.

In deze opleiding wordt de algemene theorie gegeven die gelijk is aan de verschillende instructeurs scholingen, zoals CFBT-level 1 en 2 en theorie uit de basisprincipes voor brandbestrijding. In deze training zal naast het verkrijgen van nieuwe kennis in theorie en praktijk ook ingezet worden op het lerend beleven. Een evenwichtige behandeling van de stof in theorie en praktijk zal door de deelnemers toegepast worden in verschillende oefeningen, waarbij de opbouw logisch opgebouwd is. En hiermee het geleerde steeds in de praktijk toegepast kan worden.


direct aanmelden

startmoment
2 september t/m 5 september 2024

locatie
Training Base Weeze

duur
4 dagen

niveau
Minimaal operationeel als Manschap

inhoud


In deze instructeursopleiding wordt ingezoomd op alle facetten rondom vakbekwaam zijn in de kerntaak brand. Naast de theorie, brand- dynamica en ‚Äď fysica, en de basisprincipes, wordt er in de praktijk gewerkt aan brandbestrijding- tactiek en ‚Äď technieken die naadloos toepasbaar zijn in de basisprincipes voor brandbestrijding.
In de verdiepende  kennis over  het fenomeen brand en inzet tactieken/technieken wordt het handboek Gebouwbrandbestrijding (NIPV 2023) als onderlegger gebruikt.

Ingezoomd wordt op de instructeur om een effectieve oefening te begeleiden en een goede débriefing te kunnen leiden aan de hand van heldere leerdoelen. Niet alleen in kennisverrijking maar ook in de rol van instructeur.

Deze trainingsweek kent een aantal vaste aspecten en een aantal onderdelen worden, in samenwerking met de regionale wensen, ingevuld.

Een instructeursopleiding op maat met de nieuwste inzichten en breed inzetbaar!

Tijdens deze opleiding krijg je theorie branddynamica wat wordt vormgegeven in diverse lesvormen, die je zelf ook weer kunt toepassen op tal van onderwerpen. In deze theorie wordt gewerkt met practica om de brand simpel  te ontdekken en uit te leggen.  Deze practica kun je in eigen lessen toepassen.
Vanuit de uitgave GEBOUWBRANDBESTRIJDING waaronder het kwadrantenmodel, de basisprincipes voor brandbestrijding en de leergang manschap A en bevelvoerder, maak je op onderdelen een verdieping als instructeur. Hiermee zorgen wij dat jij ‚Äúboven‚ÄĚ de stof komt te staan en als instructeur een waardevolle bijdrage levert aan het vakbekwaam maken en houden van je collega.

In deze opleiding ga jij vooral zelf aan de slag o.l.v. een ervaren docent die vooral coachend te werk gaat. Aan bod komen de gebouwbrandscenario’s in de verschillende kwadranten, waarbij handelingsgericht werken het kernwoord is.

In de volle breedte van je vakmanschap neem je toepasbare bagage als kennis en vaardigheden mee terug naar je regio.

Bij aanmelding van een volledige klas, zijn er mogelijkheden om de  planning van deze 4 dagen aan te passen naar uw eigen wensen. Waarbij het ook mogelijk is om trainingsdag 1 in uw eigen regio te laten volgen.

Specifieke leerdoelen zijn eveneens bespreekbaar.

Programma


In de practica’s, demo’s en scenario’s ¬†ben je vooral hands-on bezig. Je begeleid de scenario’s als instructeur en je leert de juiste condities te zetten tegenover de oefendoelen. Vanuit de, collegiale feedback, neem je ontwikkelpunten mee naar de volgende oefeningen.

Je draait in deze 4- daagse ongeveer 12 scenario’s.

 • Branddynamica
 • Brandfysica
 • Basisprincipes
 • Kwadrantemodel en kenmerkenschema
 • De instructeur als coach
 • Praktijkoefeningen
 • Casestudy

Ge√Įnteresseerd in de opleiding 4-daagse Instructeur Brand?


Heb je nog vragen over de opleiding '4-daagse Instructeur Brand' of wil je meer informatie? Ons team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden zodat jij de opleiding kiest die bij jou past! Laat hier je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op!


info@cfbt-nl.com
 
+31 (0)85 1301 797

Laat hier je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.  ook interessant

  Schrijf je nu in voor deze vernieuwde 4-daagse opleiding!


  ¬© 2024 CFBT-NL   privacyverklaring | algemene voorwaarden