Bekwaam worden als bekwaam blijven

Keep the fire burning in your mind

IN HET KORT

CFBT-NL heeft een breed scala aan trainings- en opleidingsprogramma ontwikkeld, voor zowel bekwaam worden als bekwaam blijven op de onderstaande thema’s:

 • Van Instructeur naar Coach¬†
 • Waarnemen en Feedback geven
 • Leiderschap Training
 • Human Factors
 • Awareness Trainingen¬†


direct aanmelden

startmoment
Nader te bepalen

locatie
Incompany

duur
In overleg

niveau
Minimaal operationeel als Manschap

inhoud


Naast het trainingen van kennis en vaardigenheden, is de menskant de belangrijkste factor in een training. Ieder mens is uniek en verwerkt de informatie op een andere wijze. Op grond van onze zintuiglijke indrukken cre√ęren we een beeld van de werkelijkheid, oftewel een model van de wereld. Ons wereldmodel bestaat uit overtuigingen, die gebaseerd zijn op generalisaties over meerdere ervaringen. CFBT-NL heeft al jarenlang aandacht voor deze factoren. De Human Factors zijn de basis van de leerlijnen die CFBT-NL op coachende wijze hanteert om de leerdoelen te bereiken.¬†

CFBT-NL heeft een breed scala aan trainings- en opleidingsprogramma ontwikkeld, voor zowel bekwaam worden als bekwaam blijven op de onderstaande thema’s:

 • Van Instructeur naar Coach¬†
 • Waarnemen en Feedback geven
 • Leiderschap Training
 • Human Factors
 • Awareness Trainingen¬†

Programma


Training: Van instructeur naar coach waarnemen en feedback geven

Deze training is voor iedere medewerker die zich met vakbekwaamheid bezighoudt, en die zijn / haar kennis op het gebied van waarnemen en feedback verder wil ontwikkelen. Naast de noodzakelijke vakinhoudelijk kennis dien je als docent / instructeur te beschikken over competenties in het feitelijk waarnemen, het stellen van de juiste vragen en de leerdoelen aanreiken.
Het gaat hier om vaardigheden van de docent / instructeur, waarbij je bewust wordt wat jouw invloed is op de groep, en hoe je de verantwoordelijkheid neemt in een individueel leerproces. Daarom wordt in de bijscholing volop aandacht gegeven aan het doorontwikkelen van deze vaardigheden en waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat om de next level docent / instructeur te worden.

 

Training: Leiderschap

Teams en organisaties opereren normaliter onder een gezonde druk. Als leidinggevende maak je daarbij continu de afweging wat je mensen aankunnen. De dagelijkse praktijk leert dat mensen werkdruk ook kunnen ervaren als werklast, met alle verschijnselen van dien. In de training leiderschap behandelen we een reeks aan onderdelen om een high performance team te bouwen en optimaal te laten presteren. Hierbij staat centraal hoe jij als leider een cruciale rol speelt om het beste uit je mensen naar boven te halen.
Na de training leiderschap ben je in staat een high performance team en cultuur te cre√ęren. Je hebt geleerd hoe individuen en / of teams optimaal opereren en welke leiderschapsrol je daarin kunt vervullen. Daarnaast ben je staat om ‚Äúhigh demand‚ÄĚ om te zetten naar ‚Äúhigh performing‚ÄĚ.¬† En heb je geleerd hoe je, op basis van diverse motivatietheorie√ęn, medewerkers kunt stimuleren tot optimale prestaties en verdere zelfontwikkeling. Na deze training ben je in staat een individu of een team naar een hoger niveau te tillen.

 

Training: Human factors en Awareness

De positie van Human Factors in het brandweervak draait om de menselijke kant. Human Factors gaan over de menselijke kwaliteiten, de werking van het (onder)bewustzijn en de effecten van stressoren op deze kwaliteiten. En daarnaast hoe eenieder daar in elk denkbare situatie mee te maken heeft. 

CFBT-NL heeft een groot aanbod awareness trainingen en heeft de beschikking over verschillende systemen, waarbij onderscheidt gemaakt wordt in de handelingsvaardigheid en bewustzijn, het actief aanleren van vaardigheden en commandovoering en decision making.

Ge√Įnteresseerd in de masterclass Keep the fire burning in your mind?


Heb je nog vragen over de masterclass 'Keep the fire burning in your mind' of wil je meer informatie? Ons team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden zodat jij de masterclass kiest die bij jou past! Laat hier je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op!


info@cfbt-nl.com
 
+31 (0)85 1301 797

Laat hier je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.  ook interessant

  ¬© 2024 CFBT-NL   privacyverklaring | algemene voorwaarden